Turbeskrivelse – slik går du kulturstien

Slik går du kulturstien

Her får du en oversikt over de ulike deletappene på stien, samt tidsangivelser. Fra 2019 kan du leie sykkel som plasseres f.eks der du ender opp, så kan du sykle tilbake til utgangspunktet langs hovedveien. 

1: Å gå hele stien

Tidsbruk: 5-6 timer
Antall kilometer: 18
Sykkeltur tilbake langs hovedvei mellom Vangshylla - Straumen: 50 minutt (12 km)

Å gå hele stien regnes som en forholdsvis lang tur og krever at en er litt turvant, men det er også mange muligheter til å gå deler av stien.

Se turbeskrivelse på ut.no

2: Straumen - Hågåholmen

Tidsbruk: 1-1,5 timer
Antall kilometer: 6
Sykkeltur tilbake langs hovedvei: 10 minutter

Enkel og lettgått trase som starter i Straumen og som følger vei/sti gjennom bebyggelse og langs fjorden. En passerer Sundneshamna, Jektvolden og Sundnes før en kommer til friområdet og parkering på Hågåholmen. Flott tur om en ønsker en fin liten tur med utgangspunkt i Straumen

2+3: Straumen - Undersåker/(Rostad)

Tidsbruk: 2-3 timer (3,5-4,5 timer til Rostad)
Antall kilometer: 10,5
Sykkeltur tilbake langs hovedvei: 15 minutter (Rostad 20 minutter).

Enkel og lettgått trase også mellom Hågåholmen og Undersåker. Variert terreng, en del på skogsstier. Badeplass og friområde på Undersåker. Badeplass og flott friområde på Undersåker og Hågåholmen. En passerer Røvika og Kvamsholmen. Det er mange spennende historiske oppslag på vei mot Rostad, og denne gården har en meget spennende historie. Vi anbefaler at om en har mulighet, så gå helt til Rostad

4: Undersåker (Rostad) - Vangshylla

Tidsbruk: 2-3 timer (1,5 - 2 timer fra Rostad)
Antall kilometer: 8,5 (5 km fra Rostad)
Sykkeltur tilbake langs hovedvei: 20 minutter (Rostad 10 minutter).

Den mest kuperte delen av stien, noen litt bratte partier mellom Rostad og Vangshylla. Den mest varierte delen av stien, med flott utsikt over fjorden. Det er også mulig å parkere på Rostad og gå derfra. Mange interessante historiske steder med Rostad som midtpunkt. Men også mange andre plasser med opplysningstavler.

Rast med utsikt: Rett opp for Undersåker ligger Åsberget. Her finner du en flott gapahuk og flott utsikt. Anbefaler å avslutte turen her om Undersåker er endepunkt

Nyhet 2022: To nye turforslag

Rostadrunden

Rundturen "Rostadrunden" på 3,5 km tar oss med til 1820-årene da Jørgen Richter gifter seg med Massi Rostad på Rostad gård. De neste tiårene skjedde det en rivende utvikling på gården - en gård som trengte arbeidskraft og som ned mot sjøen bosatte et helt lite samfunn med 6 husmannsplasser, og med egen havn, mølle, teglverk og jektbyggeri ! Bli med rundt og se sporene etter arbeidsfolk og industri på Rostad gård fra 1820 - 1890.

Stene natur og kultursti

Stene kultursti og Omvei'n natursti er to flotte runder som gjerne kan kombineres, og som begge starter fra Inderøy gjennvinningstasjon.

Nyhet 2019: Sykkelutleie langs kulturstien

Nå kan du gå ulike etapper langs kulturstien og sykle hovedveien tilbake, eller sykle til et endepunkt og gå tilbake. I samarbeid med Visit Innherred leverer/henter vi sykler til hele 7 utgangspunkter langs stien til avtalt tidspunkt/dato. Enklere enn dette blir det ikke !

Booking og detaljer